Dnes je neděle 24. září 2017, svátek má Jaromír

Nabídka kurzů / BRNO / Personální oblast

GDPR - Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Termín:
úterý 31. říjen 2017 - zahájení v 9:00 hodin (9:00 - 13:30 h)
Místo:
BRNO, učebna firmy TSM, Cejl 62 (světle zelená budova, vchod dvorním traktem, učebna ve 2. poschodí)
informace o místě / zobrazit na mapě

Popis cesty od Hlavního nádraží ČD
v Brně. Lze použít tramvaje:

  • č. 2 směr Stará Osada
  • č. 4 směr Obřany
  • Vystoupíte na zastávce Tkalcovská (třetí zastávka od Hlavního nádraží ČD). Po vystoupení půjdete cca 50 m směrem zpět. Po levé straně ulice Cejl je nově zrekonstruovaný dům č. 62 (zelené barvy). Projdete průjezdem do dvorního traktu, zde vchodem vpravo do budovy. Ve druhém poschodí vlevo se nachází učebny vzdělávací agentury. Do učeben je bezbariérový přístup.
    Při použití automobilu lze parkovat u obchodního domu ALBERT, který se nachází k blízkosti objektu, u světelné křižovatky ulic Cejl a Tkalcovská (parkoviště zpoplatněno).


    BRNO, učebna firmy TSM, Cejl 62 (světle zelená budova, vchod dvorním traktem, učebna ve 2. poschodí)
Cena:
1.700,- Kč ( v ceně je zahrnuta coffee break, písemný materiál )
Akreditace:
Seminář je akreditován MV ČR, číslo akreditace: AK/PV-545/2017.

Program

25. 5. 2018 je přelomové datum v ochraně osobních údajů jednotlivců – v tento den totiž nabývá účinnosti Nařízení EU 2016/679 (General Data Protection Regulation neboli Obecné nařízení o ochraně osobních údajů), které vzhledem ke stávajícímu zákonu č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, výrazně mění situaci – jeho cílem je hájit co nejvíce práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji, a proto zavádí řadu nových, přísnějších povinností, jejichž nesplnění sankcionuje skutečně vysokými finančními pokutami.
Tento seminář je určen pro všechny, kteří zpracovávají nebo hodlají zpracovávat osobní údaje třetích osob - ať už v rámci firmy, veřejné instituce nebo jako jednotlivci, kteří zacházejí s osobními údaji zaměstnanců, zákazníků, klientů či dodavatelů - a chtějí být předem připraveni, aby pak nebyli překvapeni. Cílem semináře je poskytnout účastníkům komplexní přehled o dané problematice a formou praktických příkladů usnadnit řádné plnění povinností dle tohoto nařízení.
Obsah semináře:
  • Právní stav na poli ochrany osobních údajů – dosavadní zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, versus nové Nařízení EU 2016/679 (GDPR) + Směrnice 2016/680. Důvody pro přijetí, aplikovatelnost v právním řádu ČR.
  • Co je GDPR a co upravuje – co je považováno za osobní údaj fyzické osoby, zvláštní kategorie osobních údajů, pojem zpracování osobních údajů.
  • Správce, zpracovatel, subjekt osobních údajů a jejich povinnosti a práva.
  • Principy GDPR.
  • Každé zpracování osobních údajů musí mít právní základ. Souhlas subjektu údajů se zpracováním údajů, jeho udělení a odvolání. Zpracování osobních údajů bez souhlasu subjektu údajů.
  • Jaká práva dává GDPR občanům = subjektům osobních údajů. Právo na výmaz osobních údajů.
  • Jaké povinnosti GDPR ukládá institucím a firmám. Povinnost informovat občany o zpracování jejich osobních údajů, mít schválené postupy uchování a mazání osobních údajů a náležitého zabezpečení osobních údajů, povinnost hlášení incidentů, posuzování vlivu na ochranu údajů.
  • Pověřenec pro ochranu osobních údajů (DPO), jeho postavení a úkoly – kdy musí být povinně jmenován (mj. u orgánů veřejné moci vyjma soudů).
  • Dohled nad plněním povinností dle GDPR – Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) a Evropský sbor pro ochranu osobních údajů (EDPB). Jednotná výše sankcí v rámci celé EU.

Vytisknout informace o kurzuVytisknout informace o kurzu

Kapacita semináře plně obsazena.

Vzdělávací agentura TSM, spol. s r.o. - Facebook

Kontakty

TSM, spol. s r. o.
Dukelská 117/12
682 01 Vyškov

Telefon: 517 333 699
GSM: 736 216 375
info@tsmvyskov.cz
My status  tsm.prihlasky
My status  Napište nám

KATALOGY ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ

září - říjen 2017
Brno
PDF  
Ostrava, Olomouc
PDF  
Praha
PDF  

KATALOG LEKTORŮ

PDF  

E-mailový zpravodaj

KURZ GDPR - Nařízení EU o ochraně osobních údajů 31.10.2017