Dnes je úterý 25. červenec 2017, svátek má Jakub

Nabídka kurzů / ČESKÉ BUDĚJOVICE / Personální oblast

GDPR - Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Termín:
úterý 26. září 2017 - zahájení v 9:00 hodin (9:00 - 13:30 h)
Místo:
ČESKÉ BUDĚJOVICE, Dům kultury METROPOL, Senovážné nám. 2, salonek
informace o místě / zobrazit na mapě

ČESKÉ BUDĚJOVICE, Dům kultury METROPOL, Senovážné nám. 2, salonek
Cena:
1.700,- Kč ( v ceně je zahrnuta coffee break, písemný materiál )
Akreditace:
Je podána žádost o akreditaci tohoto vzdělávacího programu.

Program

25.5.2018 je přelomové datum v ochraně osobních údajů jednotlivců – v tento den totiž nabývá účinnosti Nařízení EU 2016/679 (General Data Protection Regulation neboli Obecné nařízení o ochraně osobních údajů), které vzhledem ke stávajícímu zákonu č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, výrazně mění situaci – jeho cílem je hájit co nejvíce práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji, a proto zavádí řadu nových, přísnějších povinností, jejichž nesplnění sankcionuje skutečně vysokými finančními pokutami.
Tento seminář je určen pro všechny, kteří zpracovávají nebo hodlají zpracovávat osobní údaje třetích osob - ať už v rámci firmy, veřejné instituce nebo jako jednotlivci, kteří zacházejí s osobními údaji zaměstnanců, zákazníků, klientů či dodavatelů - a chtějí být předem připraveni, aby pak nebyli překvapeni. Cílem semináře je poskytnout účastníkům komplexní přehled o dané problematice a formou praktických příkladů usnadnit řádné plnění povinností dle tohoto nařízení.
Obsah semináře:
  • Právní stav na poli ochrany osobních údajů – dosavadní zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, versus nové Nařízení EU 2016/679 (GDPR) + Směrnice 2016/680. Důvody pro přijetí, aplikovatelnost v právním řádu ČR.
  • Co je GDPR a co upravuje – co je považováno za osobní údaj fyzické osoby, zvláštní kategorie osobních údajů, pojem zpracování osobních údajů.
  • Správce, zpracovatel, subjekt osobních údajů a jejich povinnosti a práva.
  • Principy GDPR.
  • Každé zpracování osobních údajů musí mít právní základ. Souhlas subjektu údajů se zpracováním údajů, jeho udělení a odvolání. Zpracování osobních údajů bez souhlasu subjektu údajů.
  • Jaká práva dává GDPR občanům = subjektům osobních údajů. Právo na výmaz osobních údajů.
  • Jaké povinnosti GDPR ukládá institucím a firmám. Povinnost informovat občany o zpracování jejich osobních údajů, mít schválené postupy uchování a mazání osobních údajů a náležitého zabezpečení osobních údajů, povinnost hlášení incidentů, posuzování vlivu na ochranu údajů.
  • Pověřenec pro ochranu osobních údajů (DPO), jeho postavení a úkoly – kdy musí být povinně jmenován (mj. u orgánů veřejné moci vyjma soudů).
  • Dohled nad plněním povinností dle GDPR – Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) a Evropský sbor pro ochranu osobních údajů (EDPB). Jednotná výše sankcí v rámci celé EU.

Je podána žádost na MV ČR o akreditaci tohoto vzdělávacího programu.

NOVINKA

Vytisknout informace o kurzuVytisknout informace o kurzu

Závazná přihláška

Položky označené symbolem * jsou povinné.
Seznam účastníků:
Titul:
*Jméno:
*Příjmení:
Titul:
Datum nar.:
Místo nar.:
Další účastník:
Kontaktní / fakturační údaje:
Máte-li IČ, vyplňte následující řádek a stiskněte tlačítko, z databáze ARES bude načteno DIČ, název společnosti a adresa. V případě změny je možné vyplněné údaje upravit.
V případě, že jste fyzická osoba a nemáte IČ, vyplňte do políčka IČ číslo 0.
IČ pro ARES:
Obchodní jméno:
*Ulice:
*Město / *PSČ:
/
*IČ / DIČ:
/
*Telefon:
E-mail:
(k zaslání potvrzení přihlášky s údaji k platbě)
Způsob úhrady:
Dodací adresa pro korespondenci:
  Dodací adresa je stejná jako fakturační
Obchodní jméno:
Ulice:
Město / PSČ:
/
Poznámka:
Číslo objednávky:
(bude uvedeno na faktuře)

V případě, že požadujete vegetariánské menu, u seminářů, kde je uveden oběd, prosíme o sdělení v poznámce.

Variabilní symbol a podklady k platbě budou zobrazeny až po úspěšném odeslání objednávky.

Upozornění: Objednávka se skládá ze 2 kroků, platnou objednávku odešlete až z Nákupního košíku v dalším kroku!

Vzdělávací agentura TSM, spol. s r.o. - Facebook

Kontakty

TSM, spol. s r. o.
Dukelská 117/12
682 01 Vyškov

Telefon: 517 333 699
GSM: 736 216 375
info@tsmvyskov.cz
My status  tsm.prihlasky
My status  Napište nám

KATALOGY ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ

červenec - srpen 2017
Brno
PDF  
Ostrava, Olomouc
PDF  
Praha
PDF  
září - říjen 2017
Brno
PDF  
Ostrava, Olomouc
PDF  
Praha
PDF  

KATALOG LEKTORŮ

E-mailový zpravodaj

KURZ GDPR - Nařízení EU o ochraně osobních údajů 26.09.2017